Türk

Neden “DUNYA KUPASI OLMAYACAK” diye bagiriyoruz?

Futbol; kitlelerin, planetteki butun toplumlarin en derin tutkusu olan bir spordur. Futbolun ne Brezilya halki icin olan onemini ne de bu sporun rolunu ve toplumdaki keyif olgusunu reddetmiyoruz. Ancak FIFA’nin Dunya Kupasi sportif bir bir olay olarak degerlendirilemez.

‘’DUNYA KUPASI OLMAYACAK” çigligi sokaklardan, haziran 2013’teki toplumsal ayakllanmalardan, ulkenin farkli sehirlerinden milyonlarca insanin daha iyi hayat ve calisma kosullari icin mucadele etmesinden yola cikti. “DUNYA KUPASI OLMAYACAK” diye bagirmak, butun ekonomik guce karsi ve bu gucun politik kararlardaki etkisine karsi; ki bu karalar toplum tarafindan alinmasi ve sadece toplumun tek ve gercek ihtiyaclarina cevap vermesi gerekir, karsi pozisyon almaktir. Dunya Kupasi adina islenen suçlara karsi duyarsiz kalamayiz. “DUNYA KUPASI OLMAYACAK” sessiz kalmak, yoksul halka ve sosyal esistsizlige karsi muacdeleye ihanet etmektir. Sokaklara ihanet etmektir!

Neden “DUNYA KUPASI OLMAYACAK” diye bagiriyoruz?

BOSALTMA VE KONUTSUZLASTIRMALAR

Dunya Kupasi adina yasadisi bosaltmalar ve insan haklari karsiti çok agir siddet uygulanmaktadir. Topluluklarin tatami, haritadan silinmekte ve milyonlarca insanin hayatiyla oynanmaktadir. Cikartmalar aci, uzuntu, terk ve olume yol acmaktadir. Butun sureç bir iskence olmaktadir. Evleri belirlemek icin yapilan isaretlerden- ki bu evler yikilacaktir, (nazi eylemlerini hatirlatmakta), SMH (Belediye Konut Sekreterligi) kamu organlarinin,yildirma ve tehtitlerle, korkak baskisina; zor kullanarak cikarma, cogu zaman polisin insanlara silah dogrultarak evlerinden cikarmasina kadar bu sureç oldukça sancili geçmektedir. Demokratik Hak Devleti olarak bilinen Burjuva Brezilya Devleti, her bir bireyin, kendisi ve ailesini insan sayginligi icin vazgeçilmez olan sosyal hizmetler-saglik, egitim, sehir temizligi, ulasim ve KONUT- ile ayakta turabilme ve standart bir yasam surdurme hakkini reddetmektedir. Konut veyasam hakki, tam olarak Burjuva Devlet tarafindan reddedilmektedir.

Dunya Kupasi sosyal ve rasist dislamayi yeniden uretmektedir. Hicbir zaman çozulmemis sosyal ve cevresel problemleri derinlestirmektedir.

250.000 den fazla aile evlerinden edilmis ve/veya bosaltilmasi icin tehtid edilmektedir. Brezilya’nin Dunya Kupasi icin harcadigi masraflar (su ana kadar) 30 trilyon Reali gecmektedir. Karsilastirma yapildiginda, son uc dunyakupasinin toplami 25 trilyon bulmaktadir. MASIST VE IRKÇI BASKILARFIFAnin Dunya Kupasindaki masist hareketleri ve vucudun ticarilestirilmesini tesvik etmektedir.

MASIST VE IRKÇI BASKILARFIFAnin Dunya Kupasindaki masist hareketleri ve vucudun ticarilestirilmesini tesvik etmektedir.Buna en iyi ornek , dunya kupasi sponsorlarindan, uluslararisi firmalardan biri olan Adidas tarafindan satilan bluzlerdir. Bu bluzlerde kadin kalcasi gosterilerek cins ayrimciligini besleyen hareketler ve seks ticareti tesvik edilmektedir.

Dunya Kupasi karsiti gosteriler, halkin ihtiyaclarini temsil eden mucadeleyi veDunya kupasi ve FIFA tarafindan zara gormus insanlik onurunu savunmayi temsil etmektedir.

Deixe um comentário